حفاظت سطح از خوردگی کارخانجات تولید مواد غذایی و دارویی

 صنایع غذایی و دارویی را می توان به شرح ذیل تقسیم بندی نمود:

صنایع تولید گوشت، مرغ و ماهی
صنایع تولید سوسیس و کالباس
صنایع تولید شیر و لبنیات
صنایع کنسرو سازی
صنایع تولید قند و شکر
صنایع تولید روغن های خوراکی
صنایع تولید نوشابه های غیر الکلی و آب میوه
صنایع تولید ماکارونی و شیر خشک
صنایع تولید شکلات و بیسکویت
صنایع تولید مواد دارویی
در صنایع فرآوری مواد غذایی به دلیل وجود مواد شیمیایی، سطوح بتونی معمول که بر پایه سیمان می باشند، مقاومت دائم نداشته و در برابر حملات شیمیایی خورده خواهند شد. لذا کلیه سطوح بتونی شامل کف ها، کانال ها، سامپ ها و دیوارها می بایست در مقابل بارهای شیمیایی حفاظت گردند.

در صنایع غذایی بیشتر با اسید ها و قلیاهای مواجه خواهیم بود. به خصوص در صنایع تولید لبنیات و آب میوه با اسیدهای آلی مانند اسید استیک، اسید لاکتیک و اسید سیتریک سرو کار داریم . در صنایع غذایی احتمال وجود مواد قلیایی و پاک کننده های اکسید کننده نیز وجود دارد.

دو نوع پوشش برای سطوح کف و دیواره ها در صنایع غذایی توصیه می شود، کاشی کاری ضد اسید و پوشش های رزینی یکپارچه بدون درز .

پوشش های اجرا شده می بایست به جزء برخورداری از مقاومت های شیمیایی در مقبل تنش های حرارتی و مکانیکی نیز مقاومت داشته باشند. در صنایع فرآوری مواد غذایی ویژگی های بهداشتی و زیبایی نیز مد نظر میباشد که در این صورت می توان از پوشش های رزینی یکپارچه بدون درز استفاده کرد.

مقالات

دیدگاهتان را بنویسید